Lampen

Lasergesneden lampen zijn erg in trek. Laserbeest heeft de nodige ervaring in de productie van lampen en kan ontwerpers voorzien van advies om de laatste details in het ontwerp te optimaliseren. Heb je een vraag? Neem contact met ons op.

Laserbeest lampen
Laserbeest lampen
Laserbeest lampen
Laserbeest lampen
Laserbeest lampen
Laserbeest lampen
Laserbeest lampen
Laserbeest lampen
Laserbeest lampen
Laserbeest lampen
Laserbeest lampen
Laserbeest lampen
Laserbeest lampen
Laserbeest lampen
Laserbeest lampen
Laserbeest lampen
Laserbeest lampen

Van idee tot uitvoering

Het maken van een lasergesneden lamp kan worden onderverdeeld in een aantal stappen. In de ontwerpfase wordt de lamp geschetst en gevisualiseerd en wordt het materiaal gekozen. In deze fase is meestal een belangrijke vraag hoe de verschillende onderdelen bij elkaar worden gehouden. Per ontwerp kan de oplossing hiervoor verschillen. In de volgende fase wordt de lamp uitgewerkt en worden alle onderdelen in het platte vlak getekend. Voor een voorbeeldbestand zie de instructiepagina van Laserbeest. Dit is het moment dat Laserbeest een offerte kan uitbrengen. Nadat de offerte is goedgekeurd zal Laserbeest de lamp snijden. Dit kan meestal al in één of enkele werkdagen, afhankelijk van de oplage. Als laatste kan de lamp worden nabewerkt. Een extra strak resultaat kan worden bereikt door de onderdelen nog een keer te schuren.

Geschikte materialen voor lasergesneden lampen

De meeste lampen die bij Laserbeest worden gesneden zijn gemaakt van multiplex. Multiplex is standaard onbewerkt, wij bieden ook een aantal kleuren aan (gebeitst). MDF wordt ook gekozen en als variant hebben we tweezijdig wit gecoat MDF. Golfkarton is ook denkbaar, alleen omdat de snijranden toch altijd wat roet afgeven en omdat golfkarton relatief brandbaar is, raden wij dit materiaal niet direct aan. Wel geeft golfkarton een mooi effect doordat het licht alleen door de golf zichtbaar is. Lampen van acrylaat zijn denkbaar alleen in de praktijk zo kostbaar dat we dit alleen kunnen aanraden bij een royaal budget. Ook moet er rekening worden gehouden met de breekbaarheid van acrylaat.

Tips & tricks bij ontwerpen van lasergesneden lampen

  • MDF heeft als voordeel dat de dikte van de plaat erg betrouwbaar is. Multiplex heeft altijd een diktetolerantie waar je rekening mee moet houden. Er zijn verschillende ontwerpoplossingen denkbaar waardoor de diktetolerantie kan worden opgevangen, bijvoorbeeld door te werken met ruime verbindingen en een klemring of openingen met een geveerde of gekartelde klemverbinding. Optioneel biedt Laserbeest de mogelijkheid aan om een plaat op te meten voordat we starten met snijden. Indien we een plaat binnen de gewenste diktetolerantie vinden, dan kunnen we direct snijden. Anders zullen we je vragen de tekeningen even aan te passen.
  • Houd ook rekening met een snijverlies van ongeveer 0,15mm. Dit kan het verschil maken tussen klemmen en niet-klemmen.
  • Zorg ervoor dat onderdelen waar geklemd wordt, niet te dun zijn gemaatvoerd. Te dunne verbindingen kunnen gemakkelijk breken.
  • De nerfrichting van multiplex kan een rol spelen in het ontwerp. Wij adviseren altijd om rekening te houden met de nerfrichting en onderdelen op die manier consequent in te tekenen. Het is mogelijk een voorkeur voor de nerfrichting aan te geven in het tekenwerk (lengte- of breedterichting).
  • Lasersnijden geeft een minimale waas rondom de snijlijn. Door de onderdelen op te schuren met een fijne korrel schuurpapier wordt deze waas verwijderd en wordt het oppervlakte van het hout mooi glad.
  • Beitsen is een mooie manier om multiplex een andere uitstraling te geven. Beitsen kan voor of na het snijden gebeuren.

Kostenbewust ontwerpen

Bij het maken van lasergesneden lampen is de snijtijd vaak de grootste kostenpost. Omdat bij een lamp vaak dezelfde soort onderdelen voorkomen, is een slimme manier om kostenbewust te ontwerpen het combineren van snijlijnen. Dit thema kan zelfs een belangrijk uitgangspunt zijn in het ontwerp. Door dunner materiaal te kiezen (bijvoorbeeld 3mm multiplex in plaats van 4mm multiplex) wordt ook bespaard op snijtijd. De oplage speelt ook een rol in de prijsvorming. Laserbeest biedt scherpere prijzen ook bij grotere oplages omdat er dan efficiënter gewerkt kan worden.

UITGELICHT

Lion Lichtontwerp

Voor Lion Lichtontwerp is Laserbeest productiepartner. Lion Lichtontwerp is een Nederlands designmerk dat handgemaakte houten lampen verkoopt. De houten hanglampen van Lion kenmerken zich door een tijdloos karakter en een bijzondere werking van het licht. Hieronder de foto’s van deze lampen!

UITGELICHT

LumiEus lampontwerp

Voor LumiEus heeft Laserbeest bijgedragen aan de ontwikkeling en productie van de lampen ‘Buigen of Barsten’ en ‘Still Moving’. Bekijk hieronder de inspirerende filmpjes van deze lampen!

Neem contact op en vraag vrijblijvend een offerte aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, ai, dwg, dxf, svg, doc, docx, eps, psd, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
    Je kunt hier een of meerdere bestand bijvoegen om jouw vraag te illustreren. Heb je al een uitgewerkte tekening? Gebruik dan het offerteaanvraagformulier om een offerte aan te vragen.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    TERUG NAAR DIENSTEN

    Instagram Laserbeest



    Contact

    Laserbeest
    Haagweg 125a
    2612 CR Delft

    0152225000

    info@laserbeest.nl
    www.laserbeest.nl
    KVK 56871732
    BTW NL852340904B01

    ma t/m do 09.30 – 17.30 uur
    vr 09.30 – 17.00 uur

    Facebooklinkedinyoutubeinstagram